Vylectese.cz

  • Kontakt

16 rakovinotvorných potravin, které jíte každý den

22.2.2017 by redakce Leave a Comment

Print Friendly, PDF & Email

16 rakovinotvorných potravin, které jíte každý den

Rakovina je v současnosti příčinou č. 1 úmrtí lidí na světě. Předstihla už i kardiovaskulární onemocnění, která dosud v žebříčku vedla.

Předpokládá se, že asi třetina nádorů je způsobena tím, co jíme. Správnou stravou dokážeme předejít tomuto závažnému onemocnění nebo ho dokonce vyléčit.

V tomto článku vám představíme seznam 16 potravin, jejichž konzumace je spojena s vyšším rizikem vzniku rakoviny.

1. Potraviny s vysokým obsahem soli, nakládané nebo uzené

Vyhnout byste se měli masu jako slanina, klobása a salám s vysokým obsahem tuku a soli.

Nakládané potraviny jsou stejně nadměrně solené. Z tohoto důvodu jejich konzumace zvyšuje riziko vzniku hlavně rakoviny tlustého střeva a rakoviny žaludku.

2. Dietní potraviny

Dietní potraviny, jako jsou mražené nebo balené potraviny označované za „dietní“ nebo „nízkotučné“, včetně slazených limonád, obsahují umělá sladidla.

Z nich nejhorší je aspartam, ale stejně nebezpečné jsou i sacharin nebo sacharóza.

Byly provedeny četné studie, které ukazují, že aspartam způsobuje několik onemocnění jako rakovina, vrozené vývojové vady a srdeční problémy.

3. Popcorn z mikrovlnky

Do běžných sáčků popcornu určených do mikrovlnky se přidávají mnohé nebezpečné chemické látky.

Nejvýznamnější z nich je kyselina perfluoroktanová (PFOA).

Můžeme ji najít i v teflonovém materiálu. Podle nedávné studie na Kalifornské univerzitě byla zjištěna její souvislost s neplodností žen.

4. Ovoce v ne-bio kvalitě

Ovoce, které není v bio kvalitě, je často kontaminované mnoha nebezpečnými látkami.

Nejčastěji to bývají pesticidy, atrazin, thiodikarb a organofosfáty, jakož i vysoce koncentrovaná dusíkatá hnojiva.

Atrazin je zakázán v evropských zemích, ale i přesto se zde stále používá. Postřikuje se na plevel, čímž způsobuje vážné problémy u lidí, a to zejména v jejich reprodukčním systému.

5. Balené bramborové lupínky

Tato chutná pochoutka obsahuje vysoké množství tuků a kalorií, čímž snadno přiberete na váze.

Studie publikovaná v časopise New England Journal of Medicine zjistila, že konzumace pouze 1 malého balení bramborových lupínků denně způsobuje nárůst hmotnosti až o 1 kg v průběhu jednoho roku.

Kromě toho, že lupínky obsahují trans tuky, mohou zvýšit hladinu cholesterolu u většiny lidí. Jejich nadměrný objem soli zase způsobuje vysoký krevní tlak.

6. Alkohol

Konzumace alkoholu je druhou nejčastější příčinou vzniku rakoviny, hned po užívání tabáku.

Zatímco příležitostná a mírná konzumace alkoholu může být zdravá a vede ke snížení rizika onemocnění srdce, jeho nadměrná konzumace způsobuje selhání srdce, mrtvici a náhlou smrt.

7. Konzervovaná rajčata a rajčatové protlaky

Výstelka většiny konzerv je vyrobena za pomoci použití chemické látky, která se nazývá bisfenol-A nebo BPA.

Rajčata jsou mimořádně nebezpečná kvůli jejich vysoké kyselosti, díky čemuž se BPA rychleji vstřebává do samotných rajčat.


Náš TIP: Zbavte své tělo těžkých kovů do 30 dnů. Řešení naleznete TADY...
 

8. Zpracované maso

Všechno zpracované maso obsahuje množství chemických a konzervačních látek, jako je dusičnan sodný, který udržuje maso lahodné a čerstvé na pohled.

Tyto látky jsou však známé karcinogeny. Uzení masa je zvlášť škodlivé, protože maso může přitáhnout dehet při procesu uzení.

9. Losos chovaný na farmách

Lososi se vykrmují nepřirozenou stravou a jsou kontaminováni chemikáliemi, antibiotiky, pesticidy a jinými známými karcinogeny.

Žijí ve velmi stísněných podmínkách. Jsou kontaminovaní 30krát vyšším množstvím mořských vší, než má volně žijící losos.

Chovaný losos je často vykrmován chemikáliemi, které mají za úkol vyvolat jeho typické červeno-růžové zbarvení.

10. Umělá sladidla

Umělá sladidla nejsou problémem jen výše zmíněných dietních nápojů, ale i jejich samostatné používání jako sladidla.

Přibývají vědecké důkazy o tom, že umělá sladidla (zejména aspartam) se v těle rozkládají na smrtící toxiny. K nejznámějším patří diketopiperazin (DKP).

Při jeho zpracování v žaludku dochází k přeměně na jiné chemikálie, které mohou způsobit rakovinu, zejména nádory na mozku.

11. GMO plodiny

Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) neprovádí žádné testovací postupy na GMO plodinách.

Jediná lidská studie, která byla publikována, ukázala, že tyto cizí geny se přenášejí do DNA bakterií v trávicím systému.

12. Zpracovaná bílá mouka

Dnešní mlýny na výrobu mouky už nečekají na přirozené vybělení mouky, ale bělí ji chemickou látkou, která se nazývá plynný chlor.

Úřad pro ochranu životního prostředí (EPA) uvádí, že plynný chlor je nebezpečně dráždivý. Vysoká dávka tohoto plynu může být smrtelná.

13. Hydrogenované oleje

Všechny rostlinné oleje obsahují vysoké množství omega-6 mastných kyselin. Jejich nadbytek může způsobit zdravotní problémy, jako jsou srdeční onemocnění, různé druhy rakoviny, zejména rakovina kůže.

V těle musíte mít rovnováhu mezi omega-3 a omega-6 mastnými kyselinami.

Pokuste se proto užívat dostatek omega-3 mastných kyselin ať už v potravinách (avokádo, lněný a konopný olej), nebo ve formě doplňků (nejlépe jsou živočišné zdroje omega-3 kyselin jako například olej z tresčích jater).

14. Červené maso

Červené maso je zvlášť nebezpečné, zejména co se týče rizika vzniku rakoviny tlustého střeva.

Studie provedená v USA zahrnovala téměř 150 000 lidí ve věku 50 až 74 let. Zjistila, že dlouhodobá konzumace červeného masa výrazně zvýšila případy rakoviny tlustého střeva.

15. Rafinované cukry

Rakovinu vyživuje vše sladké. Tato skutečnost je známa již dlouhá léta.

Laureát Nobelovy ceny za medicínu Otto Warburg v roce 1931 zjistil, že rakovinné nádory se živí cukrem, který potřebují pro svůj růst.

16. Limonády

Slazené limonády jsou plné prázdných zdrojů kalorií, které způsobují přibývání na váze a přispívají ke vzniku epidemie obezity.

Nadměrná konzumace těchto limonád způsobuje, že se hladina cukru vyhrotí, což vede až k zánětům, inzulínové rezistenci a později dokonce i k rakovině.

Zdroj: organicandhealthy.org, Zpracovala: Vylectese.cz



Související články:

  • Onkologové varují – Přestaňte jíst těchto 8 potravin, které způsobují rakovinu!
  • 10 rakovinotvorných potravin, které byste už nikdy neměli vložit do úst
  • 10 běžných potravin, které zhoršují bolesti kloubů. Vyhýbejte se jim!
  • Kolorektální rakovina: 11 kroků ke snížení rizika onemocnění


Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.

Kategorie: Rakovina, Zdravá výživa Značky: aditiva, cholesterol, jidlo, karcinogen, nadváha, nápoje, obezita, potraviny, rakovina, tuk

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Doporučujeme články:

  • 3 věci, které se stanou, pokud si každý den budete opírat nohy o stěnu3 věci, které se stanou, pokud si každý den budete opírat nohy o stěnu
  • Proč nepodceňovat pitný režim: 13 nemocí způsobených nedostatkem vodyProč nepodceňovat pitný režim: 13 nemocí způsobených nedostatkem vody
  • Tak tohle nikdo nečekal: Proč je obyčejné jablko jedno z nejlepších ovocí na rakovinuTak tohle nikdo nečekal: Proč je obyčejné jablko jedno z nejlepších ovocí na rakovinu
  • 9 druhů masáží, které vám pomohou při bolesti zad a krku9 druhů masáží, které vám pomohou při bolesti zad a krku

Sledujte nás na Facebooku

Vyhledat

Nejnovější příspěvky

  • Recept na léčivou polévku, která vás zahřeje na těle i na dušiRecept na léčivou polévku, která vás zahřeje na těle i na duši
  • 9 způsobů, jak zajistit, aby váš trávicí systém fungoval hladce9 způsobů, jak zajistit, aby váš trávicí systém fungoval hladce
  • Vyrobte si domácí chilli olej: Dokáže pomoci snížit bolest a zánět kloubůVyrobte si domácí chilli olej: Dokáže pomoci snížit bolest a zánět kloubů
  • 5 jógových pozic, které snižují vypadávání vlasů a podporují jejich zdravý růst5 jógových pozic, které snižují vypadávání vlasů a podporují jejich zdravý růst
  • Masáží těchto 4 bodů se zbavíte bolesti hlavy i nespavosti!Masáží těchto 4 bodů se zbavíte bolesti hlavy i nespavosti!
  • Připravte si zázvor podle starodávných receptur: Předejdete rakovině, artritidě, vysokému cholesterolu a krevnímu cukruPřipravte si zázvor podle starodávných receptur: Předejdete rakovině, artritidě, vysokému cholesterolu a krevnímu cukru
  • Sedm zajímavých věcí, které se stanou s vaším tělem, když začnete pít šťávu z kyselých okurekSedm zajímavých věcí, které se stanou s vaším tělem, když začnete pít šťávu z kyselých okurek
  • Pupínky na těchto místech signalizují vnitřní problém!Pupínky na těchto místech signalizují vnitřní problém!

Doporučujeme články:

  • Lékaři objevují, jak turistika mění naše mozky k lepšímuLékaři objevují, jak turistika mění naše mozky k lepšímu
  • Nedělejte tyto 3 chyby – hubnutí se tak stává nemožným!Nedělejte tyto 3 chyby – hubnutí se tak stává nemožným!
  • Puberta před dovršením desátého roku života?Puberta před dovršením desátého roku života?
  • Toto ovoce bojuje proti nespavosti a posiluje funkci vašeho mozku
  • Jak využít himalájskou sůl pro kvalitnější vzduch, bolesti hlavy a lepší spánekJak využít himalájskou sůl pro kvalitnější vzduch, bolesti hlavy a lepší spánek
  • 6 psychologicky poškozujících věcí, které byste nikdy neměli říkat svým dětem

Copyright © 2021 Vylectese.cz · Ochrana osobních údajů (Privacy Policy)

 

Obsah portálu Vylectese.cz je chráněn autorským zákonem. Kopírování, probírání, šíření či jiné zpřístupnění tohoto obsahu, případně jeho části, je bez předcházejícího souhlasu zakázán. V případě dotazů nás kontaktujte.

Pro zkvalitnění služeb využíváme soubory cookies. Používáním této stránky s tím vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím Více informací
Privacy & Cookies Policy
Nutné Vždy povoleno