Chemický průmysl stále používá pochybné taktiky oblbování lidí, kteří chtějí být zdraví, aby do sebe cpali jedy. Zmatek kolem tuků a olejů je záměrný a jeho účelem je zabránit nám vybrat si zdravější alternativy.
Nedávný podvod představoval margarín jako zdravější alternativu másla. Zdravotnický establishment této lži uvěřil, a tak si na vyloučení cholesterolu vybudoval zcela nový podnikatelský segment.
Tímto způsobem se započalo další lukrativní partnerství mezi potravinářským a petrochemickým průmyslem, které příhodně vlastní stejní lidé. Jedna skupina profituje z páchání škod a druhá skupina profituje z celoživotní léčby následných nemocí.
Epidemie srdečních onemocnění začala v polovině 20. století, kdy máslo a tradiční živočišné tuky v naší stravě nahradily nové, „zdravější“ rostlinné oleje. Vůdcem tohoto pochodu byl výzkumník Ancel Keys.
Podvodník Keys
Keys, známý jako otec lipidové hypotézy, si ze statistik vybral pouze to, co se mu hodilo, aby vytvořil mezinárodní studii o nemoci srdce a představil ji lékařským kruhům. Tímto způsobem podvodně dokázal, že onemocnění srdce způsobují nasycené tuky.
Pojem „mezinárodní“ u něho znamenal, že použil výsledky pouze ze sedmi zemí, které dospěly k závěrům, jaké potřeboval. Dokonce svou původní studii nazval „Studie sedmi zemí“.
Údaje z dalších desítek zemí vyškrtl, neboť žádné z nich lipidovou hypotézu nepodporovaly. Většina údajů ve skutečnosti dokazovala, že mezi nasyceným tukem a cholesterolem není žádný vztah, a dokonce ani mezi cholesterolem a chorobou srdeční.
Mnoho dalších vědců v té době bylo zděšeno jeho výzkumem, ale média a jejich špičkoví klienti z petrochemického průmyslu si jeho zjištění osvojily.
Přírodní tuky bylo potřeba nahradit chemicky pozměněnými a silně zpracovanými rostlinnými oleji, na základě čehož se organizoval mladý průmysl biotechnologií.
To vše otevřelo dveře průmyslovým obrům pro získání monopolních patentů na přípravu potravin. Proces získání přirozeně se vyskytujících potravin, jako je máslo, se patentovat nedal.
Keysův vědecký podvod byl natolik mistrovský, že zdravotnický establishment nás dodnes pochmurně varuje před tím, jaké je máslo nebezpečné.
Máslo ve skutečnosti obsahuje prospěšnou řadu živin a tuků, které jsou velmi důležité pro srdce, mozek a zdraví zubů, kostí a nervového systému.
Není divu, že Bible předpověděla, že Kristus bude odchován na másle a medu, aby poznal, co je dobré. Většina lidí dnes zná alespoň rizika hydrogenovaných olejů, ale lékaři je nadále doporučují jako zdravou alternativu.
Klamný marketing o kuchyňských olejích
Někteří maloobchodníci dnes stále propagují sójové oleje jako zdravou alternativu i navzdory mnoha odhalením za poslední desetiletí. Téměř veškerá prodávaná sója je dnes geneticky upravená a silně zpracovaná.
Slovo „sója“ se občas objevuje na zadní straně obalů rostlinných olejů, neboť firmy ji konečně začínají skrývat.
Ačkoliv je dnes sójový olej u většiny zdravotně uvědomělých lidí známý jako nezdravý, firmy jsou mnohem ochotnější změnit svůj marketing než své neetické praktiky.
Některé obaly olejů na přední straně směle uvádějí velký nápis „olivový olej“, ale pohled na nálepku často odhalí, že olivový olej je ve skutečnosti tou poslední (nejméně používanou) ingrediencí.
Skutečné a hlavní ingredience představují kombinaci vysoce zpracovaného sójového a řepkového oleje. Několik odvážnějších společností stále zdůrazňuje, že jejich produkt je řepkový olej, protože o něm ještě všichni nevědí.
Když se nebezpečí řepkového oleje stane více známo, můžeme si být jisti, že to, co se změní, bude marketing (nikoliv ingredience).
Jistý výrobek kuchyňského oleje se dokonce jmenuje omega-3 olej. A to i navzdory skutečnosti, že je doslova nemožné extrahovat čistý omega-3 olej, aniž by se okamžitě nerozložil na něco úplně jiného, zvláště když se k němu přidá teplo (z procesu zpracování).
Výsledné neomegové složky jsou nebezpečné. Produkt omega-3 olej je ve skutečnosti řepkový olej – který mimochodem během zahřátí ztrácí všechny své omega-3 kyseliny a stává se toxickým. Nezapomínejte, že se jedná o olej určený na vaření.
Na sóju fazolovou anebo řepku olejnou se pesticidy používají jen zřídka, protože obě rostliny jsou natolik toxické, že se jim hmyz vyhýbá.
Řepkový olej sám o sobě je pesticid, oficiálně registrovaný organizací EPA (Agentura pro ochranu životního prostředí), a sója obsahuje složky určené konkrétně na ničení hormonů.
„Množství fytoestrogenů nacházející se v denní dávce sójové dětské výživy se rovná pěti antikoncepčním pilulkám.“ – Mike Fitzpatrick, toxikolog
Co vám sójový průmysl nikdy neřekl
Nic takového jako zcela přírodní jídlo pocházející ze sóji neexistuje, neboť sójové boby jsou ve svém přírodním stavu toxické.
Pro sójová jídla je základem zpracování, neboť sója je ve svém přirozeném stavu jedovatá (obsahuje přírodní insekticidy). Žádné skutečně organické sójové produkty pro lidskou konzumaci tedy neexistují.
Když vidíte produkt, který je prohlašován za „zdravou, zcela přírodní sóju“, tak se v duchu zapřísahejte, že si od té neetické společnosti nikdy nic nekoupíte. Právě dokázala, že vám klidně ublíží a kvůli zisku je ochotna lhát.
Aby byla sója bezpečná pro lidskou konzumaci, musí být zpracována jistým způsobem, a ani v takovém případě není skutečně bezpečná. Procesy fermentace, které kdysi používaly asijské národy, se dnes nepoužívají, a také celkové zdraví současných Asiatů rapidně upadá.
Sóju dnes dělá bezpečnou chemické inženýrství. Je vyráběna ve velkých továrnách na zpracování potravin.
Kromě všech toxických nečistot a změn zpracování si uchovává mnoho svých původních jedovatých složek, které přímo napadají štítnou žlázu, jako jsou hormony, jejichž úkolem je narušovat plodnost.
Obzvláště náchylné k hormonálním poruchám (jako třeba endometrióza) jsou ženy.
Neexistuje způsob, jak přesně stanovit, kolik potratů a případů neplodnosti je přímým důsledkem konzumace sóji.
„Tofu a další jídla ze sójových bobů obsahují isoflavony, molekuly, které se skeletem podobají steroidním hormonům savců.
White spolu s dalšími svými kolegy-výzkumníky uvažují, že estrogenu podobné složky (fytoestrogeny) mohou soupeřit s přirozenými estrogeny o estrogenové receptory v mozkových buňkách.
Rostliny si pro svou ochranu před predátory vyvinuly mnoho různých strategií. Některé rostliny mají trny anebo ostny, zatímco jiné páchnou, mají špatnou chuť anebo jsou pro zvířata, která je konzumují, jedovaté.
Některé rostliny se vydaly jinou cestou. Jako způsob boje proti tvorům, které je zvyknou okusovat, využívají antikoncepci.
Rostliny jako sója vytvářejí pro svou ochranu orální antikoncepci, říká Claude Hughes, PhD., neuroendokrinológ ze Cedar-Sinai Medical Center.
Vyvinuly si složky napodobující přírodní estrogen. Tyto fytoestrogeny mohou narušovat hormony savců podílející se na reprodukci a růstu – což je strategie pro snížení počtu a velikosti predátorů.“ – John MacArthur
Účinky sóji na lidské zdraví
1. O 250 % vyšší riziko vzniku Alzheimerovy choroby.
2. Zhoršení kognitivních schopností.
3. Předčasná degenerace mozku.
4. Vytváří steroidní hormony.
5. Vytváří složky podobné estrogenu.
6. Vaskulární demence.
7. Snižuje počet proteinů vázajících vápník.
8. Časná puberta u dívek a opožděné fyzické dospívání u chlapců.
9. Nepřirozené menstruační cykly u žen.
Věděli jste, že: Hormonální nerovnováha je způsobena nedostatkem vitamínů a minerálů? Řešení naleznete ZDE...
10. Podvýživa – sójové boby mají silné enzymové inhibitory.
11. Zpomalené trávení bílkovin.
12. Interference s mechanismy závislými na tyrosin kináze požadované pro optimální činnost, strukturu a tvárnost hipokampu.
13. Potlačuje tyrosin kinázu, což zhoršuje paměť.
14. Potlačuje tvorbu dopaminu.
15. Pohybové potíže typické pro Parkinsonovu chorobu.
16. Narušená činnost štítné žlázy.
17. Děti, které dostávají sójovou dětskou výživu, mají o 200 % vyšší pravděpodobnost cukrovky.
18. Vrozené vady.
19. Z důvodu tlumení činnosti štítné žlázy se fluorid stává mnohem toxičtějším.
20. Utlumuje vstřebávání zinku.
Majonéza a studená pasterizace
Veškerá majonéza prodávaná v obchodech je pasterizovaná za studena, protože syrová vejce, která jsou potřebná, by jinak nemohla být celé měsíce vyložená na pultech obchodů.
Studená pasterizace je proces úpravy jídla pomocí záření, které ho sterilizuje.
Jakékoliv „za studena pasterizované“ jídlo je kromě benzenu plné radiolytických složek vyvolávajících rakovinu. Je velmi pravděpodobné, že v době prodeje je stále radioaktivní.
Radiolytické složky a vytváření benzenu jsou běžné, očekávané události pokaždé, když se bílkoviny vystaví vysokým hladinám radiace.
Kromě toho, že je majonéza radioaktivní, je vyráběna z geneticky upraveného sójového oleje, který je silně chemicky zpracován.
Obvykle obsahuje hydrogenované (ztužené) oleje a chemicky upravené přísady.
Jelikož se toxiny v majonéze vážou na různé tuky a lidské tělo se chrání tím, že toxiny ukládá uvnitř tukových buněk, je jednoduché dedukovat, že tělo přemění majonézu v tělesný tuk.
Proč by měli vegetariáni a vegani radši konzumovat konopí
Při vegetariánské a veganské stravě lidem chybí důležité živiny, bílkoviny, tuky a aminokyseliny.
Dospělí mají právo rozhodovat sami za sebe, ale rodiče, kteří dávají svým dětem vegetariánskou stravu, je doslova týrají. U něj by měla být zakázána, a totéž platí pro veganskou stravu.
Když se lidé rozhodnou být vegetariány anebo vegany, obvykle jedí výrobky ze sóji, aby si vykompenzovali nedostatek bílkovin.
Sója je pro tělo strašlivá a není vhodná pro lidskou konzumaci. U dětí krmených dětskou výživou s obsahem sóji se v pozdějším věku s daleko vyšší pravděpodobností vyvinou hormonální nemoci, jako je endometrióza a onemocnění štítné žlázy.
Estrogenu podobné složky obsažené v sóji brzdí vývoj tím, že se tváří jako estrogen. Způsobují hormonální nerovnováhu, zejména u žen.
Neustále rostoucí používání sóji v dnešních zpracovaných potravinách je jedním z důvodů, proč mladé dívky vstupují do puberty v dřívějším věku, než tomu bylo předtím.
Široce dostupnými se staly alternativy na bázi konopí. Konopí seté neobsahuje THC, účinné narkotikum nacházející se v jejím blízkém příbuzném konopí (marihuaně).
Na vlastnictví výrobků z konopí se proto nevztahují žádné právní postihy. Jedná se o zázračnou rostlinu obsahující podobné množství bílkovin jako výrobky ze sóji, nemá však žádné riziko.
Obalu zbavená semena konopí obsahují přibližně 31 % bílkovin ve srovnání s 35 % u sóji.
Bílkovina z konopí je široce dostupná ve vyšších koncentracích. Vyrábí se přírodním způsobem jednoduchým lisováním a mletím konopných semen.
Konopí obsahuje všechny důležité aminokyseliny, které dokázala věda identifikovat, a vysoké množství omega-3 kyseliny, látky, která chybí v téměř každé stravě Západu.
Vegetariáni by si měli všimnout, že obsahuje ještě více omega-3 mastných kyselin než vlašské ořechy, které zvyknou prohlašovat za jejich nejlepší zdroj.
Mají často problém s výdrží a právě tu, jak se prokázalo, zlepšuje konopí; zejména v kombinaci se železem. Konopí pomáhá také těm, kterým chybí vláknina a kteří dodržují bezlepkovou dietu.
Čtenáři by si měli být vědomi toho, že tato zpráva nenaznačuje, že by se nějaká vegetariánská strava měla považovat za ideální.
Pouze uvádí, že nahradit sóju konopím by bylo rozumnou volbou. Rozumné by také bylo dát si občas steak.
Pro užitečné železo a bezkonkurenčně nejlepší formu vitamínu A (retinolu) skutečně žádná dobrá náhrada červeného masa neexistuje.
Pozor na výživové pseudo-odborníky propagující sóju
Mnozí samozvaní výživoví odborníci i v Česku stále propagují sóju jako ideální potravinu. Dávejte si na to pozor a nenaleťte jim.
Také nejeden výrobce zdravých potravin prodává sójové výrobky zákazníkům, kteří patří mezi vegetariány. Je znepokojující vidět, jak otevřeně prohlašují sóju za zdravou potravinu.
Každý, kdo si najde chvíli a vyhledá si na internetu informace o sóji, okamžitě uvidí nespočetné množství zpráv o neplodnosti, potratech, předčasné pubertě, obezitě, hypotyreóze, endometrióze a rakovině způsobené sójou.
Při pravidelné konzumaci sóji se u žen může vyvinout trvalý případ premenstruačního syndromu nebo něco ještě horšího.
Lidé se alespoň nemusí bát zbytkových pesticidů, protože sója fazolová sama hubí hmyz. Také je geneticky modifikována.
„Sója se již tradičně připravuje a konzumuje v kysané formě (miso, tamari a tempeh). Fermentací se v ní snižuje množství kyseliny fytové (která může komplikovat vstřebávání minerálů, jako je vápník, železo a zinek), a tak se stává stravitelnější a poskytuje prospěšné mikroorganismy.“
Výrobci sójových produktů dokonce připouštějí, že jimi propagovaná zdravá potravina odebírá tělu vápník, železo a zinek a způsobuje nedostatek několika minerálů.
Zapomínají se však zmínit o tom, že snižuje i absorpci hořčíku, mědi a vitamínu B12, velmi důležitých látek pro zdraví kardiovaskulárního systému.
Nebezpečná kyselina fytová v sóji se dá snížit v důsledku procesu zpracování, ale neztratí se. Také se zapomínají zmínit o tom, že sója se již více nekvasí (nefermentuje) tradičními metodami, které kdysi používaly asijské národy.
Nová „fermentace“ se provádí chemicky a pomocí geneticky upravených bakterií, aby se sója stala méně toxickou. Jedná se o proces zpracování potravin, který vyžaduje ochranný oděv.
Závěr
Narušená schopnost těla vstřebávat živiny je nejobvyklejší cesta k vážným chronickým onemocněním. Ve skutečnosti se výrobci o geneticky upravených bakteriích a kvasnicích v sójových produktech vyjadřují jako o „prospěšných mikroorganismech“.
Prakticky každý, kdo za uplynulých 10 let četl o sóji, ví, že byla prokázána její extrémní škodlivost pro zdraví. Člověk by si tedy mohl položit otázku, odkud výrobci získávají své informace.
Zdroj: getholistichealth.com, Zpracovala: Vylectese.cz
Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.
Soju a výrobky z ní, intuitivně nekonzumuji ač jsem vegetarián. Dovolím si nesouhlasit s tímto (z článku výše): …”Dospělí mají právo rozhodovat sami za sebe, ale rodiče, kteří dávají svým dětem vegeariánskou stravu, je doslova týrají. Vegetariánská strava by měla být u dětí zakázána, a totéž platí pro veganskou stravu.
Když se lidé rozhodnou být vegetariány nebo vegany, obvykle jedí výrobky ze sóji, aby si vykompenzovali nedostatek bílkovin.”……zvu autora tohoto článku na návštěvu k nám. Může se na vlastní oči přesvědčit, jak “týrané vegetariánskou stravou” jsou naše dvě děti (věk 6 a 4roky). Obě dítka jsou zdravá, čilá, prospívající…..