Mnozí lidé často přehlédnou rozvoj dny, neuvědomují si, že po jejím plném rozvinutí je tato bolestivá forma artritidy pro život přímo nesnesitelná.
K onemocnění dochází v případě, že se kyselina močová začne postupně hromadit v těle.
Příčiny a projevy dny
Příčinou bývá nedostatečná činnost jater, která kyselinu močovou za normálních okolností mění na močovinu, a také nedostatečná činnost ledvin, které močovinu následně vyplavují ven z těla ve formě moči.
Nahromaděná kyselina močová (více ZDE…) v krvi začíná krystalizovat, k čemuž obvykle dochází právě v kloubech.
Nejčastěji jsou postiženy klouby palců na nohou a prstech na rukou, ale zasáhnout může jakýkoliv jiný kloub – zápěstí, kotníky, lokty, kyčle nebo kolena.
Dna je chronické onemocnění, které se projevuje bolestmi kloubů, ale také pícháním, svěděním, záněty, nadměrnou citlivostí, otoky a zarudnutím.
Pro mnoho lidí je nepředstavitelná představa, že budou muset užívat léky proti bolesti až do konce svého života.
Podobně jako při mnoha jiných onemocněních i na dnu naštěstí existují účinné přírodní prostředky. Pomocí několika běžných surovin se vám podaří tomuto onemocnění nejen předcházet, ale také ho úspěšně léčit.
Tento přírodní lék má navíc stejně dobré (anebo dokonce ještě lepší) protizánětlivé účinky než tradiční léky.
Potřebné ingredience
Na výrobu tohoto léčivého nápoje proti dně budete potřebovat:
- 1 až 2 polévkové lžíce kurkumy v prášku
- 1 sklenice (2 dcl) višňového džusu
- 2 až 3 čajové lžičky zázvoru v prášku nebo nastrouhaný 2 až 3cm kousek čerstvého zázvoru
- 1 ananas (více ZDE…)
- med
Postup přípravy
Pro přípravu nápoje postupujte následovně:
1. Očistěte ananas. Můžete nechat i jeho středovou část, protože obsahuje mnoho enzymu bromelinu.
2. Ananas nakrájejte na kousky, vložte do mixéru a najemno rozmixujte.
3. Následně přidejte zázvor, kurkumu, med (pro dochucení, pokud chcete) a višňový džus.
4. Znovu vše dobře rozmixujte.
Výsledný nápoj přelijte do skleněného džbánu nebo jiné nádoby a uskladněte v lednici.
Užívání
Nápoj pijte v průběhu dne. Nejlepší je spotřebovat ho během 24 hodin a potom si připravit čerstvý.
Džus užívejte až do vymizení příznaků, jako jsou bolesti, záněty a otoky.
Zpracovala: Vylectese.cz
Napsat komentář