Člověk by předpokládal, že hranolky z McDonaldu obsahují jen tři ingredience: brambory, olej a sůl. Pokud jste si to mysleli, jste na míle daleko od pravdy.
McDonald nedávno začal s kampaní ohledně transparentnosti a snažil se vytvořit obraz korporace, které záleží na zdraví spotřebitele. Pro tento účel chtěl využít i sociální sítě.
Avšak namísto diskuse o tom, jak dobré je jídlo v McDonaldu, lidé ho začali popisovat jako něco hrozně odporného.
(Určitě si nenechte ujít video na konci tohoto článku. Sdílejte ho i se svými přáteli a rodinou, kteří stále jedí ty jejich (p)otraviny, aby se konečně probudili!)
McDonald nedávno publikoval video ke svému novému výrobku McRib.
V tomto videu se snažili zákazníky přesvědčit, že jejich pokrm není až tak špatný, jak se na první pohled zdá. Na co však zapomněli, bylo zmínit toxické ingredience, které obsahují.
Hranolky z McDonaldu obsahují až 17 složek
Co se týče hranolků McDonald´s, ukázalo se, že neobsahují jen brambory, olej a sůl. Ve skutečnosti je v nich dohromady až 17 ingrediencí…
Náš tip: Sbohem vysoký krevní tlak: 10 bodový plán pro trvalé snížení krevního tlaku za 4 týdny bez léků na předpis. Více informací zde
Obsahují následující přísady:
1. Brambory
Zatím je to dobré. Tedy aspoň do té doby, než si prohlédněte zmíněné video na konci článku, které vám otevře oči.
2. Řepkový olej
Řepkový olej je bohužel genetický modifikován (GMO) a navíc není příliš zdravý.
3. Hydrogenovaný sójový olej
Opět GMO! K tomu proces hydrogenace činí tento olej ještě více nezdravým, jako by byl ve své přirozené podobě.
4. Slunečnicový olej
Hlavní příčinou většiny onemocnění jsou záněty.
Jedním z nejrychlejších způsobů, jak přijít k zánětu, je konzumovat velké množství omega 6 mastných kyselin, a zároveň nepřijímat dostatečné množství omega 3 mastných kyselin.
Slunečnicový olej obsahuje vysoký podíl omega 6 mastných kyselin a absolutně žádné omega 3 mastné kyseliny!
5. „Přírodní příchuť“
Přírodní příchuť McDonaldu je údajně získana z rostlinného zdroje.
Pojem „přírodní“ tu však nic neznamená, protože to klidně může být i potenciálně nervový a mozkový toxin, glutamát sodný (MSG).
6. Dextróza
Jde o typ cukru.
_____________________________________________
Nejprodávanější produkt na Slovensku pečující o játra si koupíte ZDE.
_____________________________________________
7. Kyselina sodná pyrofosfátová
Tato složka se údajně používá k zachování barvy hranolků. V chemických tabulkách je uvedena na seznamu rizikových látek při vnitřním užití.
Způsobuje záněty a její nadměrný příjem vede ke zvýšeným hladinám fosforu v krvi, což může přispívat k osteoporóze.
8. Kyselina citrónová
Znamená to, že používají citrony? Sotva – možná v ideálním světě.
Pravděpodobnější je, že upřednostňují zick podobně jako jejich ostatní korporátní bratři, a používají GMO černou plíseň.
9. Dimethylpolysiloxan
Tuto látku najdete v téměř každém smaženém jídle, které prodávají sítě s rychlým občerstvením.
A kromě toho v tmelech, kontaktních čočkách, těsněních, šamponech, kondicionérech, kosmetice, čistidlech, žáruvzdorných materiálů, a seznam pokračuje dál…
10. až 16. Rostlinný olej na smažení
Jde o směs 7 složek: řepkový olej (GMO), kukuřičný olej (GMO), sójový olej (GMO), hydrogenovaný sójový olej s tert-butylhydroquinonem (GMO), kyselina citronová (GMO) a dimethylpolysiloxan.
Některé z uvedených ingrediencí jsme již rozebírali výše.
17. TBHQ
Je to konzervační látka vyrobená z ropy. Spojuje se s astmatem, kožními problémy a hormonální nerovnováhou.
V dlouhodobých studiích na zvířatech se ukázala její souvislost s rakovinou a poškozením DNA. Tato chemikálie se nachází celkem až v 18 položkách na menu v McDonaldu.
Tato látka je potenciálně smrtelná, ale nemusíte se bát, vždyť státní úřady ji charakterizují jako „v podstatě bezpečnou“.
Na rozdíl od toho, co uvádí McDonald ve své reklamě, „já tohle určitě nemiluju!“.
Zajímavé video o potravinách
Ve videu níže Michael Pollan, autor pěti nejlépe prodávaných knih v New York Times, vypráví hrůzostrašný příběh o tom, jak McDonald vyrábí své hranolky.
Pokud nemáte příliš mnoho času na celé video, přeskočte na čas 3:10 a očekávejte pořádny šok. Pro ty z vás, kteří neumíte anglicky, jsme uvedenou pasáž přeložili. Najdete ji pod videem.
Z jakých brambor vyrábí McDonald své hranolky?
Zde je již překlad zmiňované pasáže z videa:
Když jste v McDonaldu, určitě znáte jejich hranolky v těch papírových krabičkách, z nichž vyčnívají jako pupeny. Vypadá to moc hezky.
Firma trvá na tom, že všechny jejich hranolky pocházejí ze stejné odrůdy brambor a že nemají žádné skvrny. U odrůdy, kterou používají, se však často vyskytuje jeden kaz pod jménem síťovitá nekróza.
Pokud jste někdy viděli v bramborách hnědé čáry nebo tečky, pak to je ono.
Tyto brambory však McDonald od svých dodavatelů nekoupí. Jediný způsob, jak předejít zmiňovanému kazu, je jejich postřik již na poli pomocí pesticidu Monitor.
Tento pesticid je natolik toxický, že farmáři, kteří brambory pěstují, nevycházejí na své pole ještě pět dní po postřiku.
Po sklizni brambor je farmáři uskladní ve velkých halách o velikosti fotbalového stadionu s kontrolovanou atmosférou, protože během dalších šest týdnů nejsou tyto brambory jedlé.
Nejprve z nich musí vyprchat všechny škodlivé chemikálie…
Co myslíte, vyprchají všechny? I ty toxiny, které pronikly dovnitř? Dobrou chuť… Myslím, že to vynechám, díky.
Zdroj: McDonald’s Transparency Campaign Backfires. Prepare To Be Shocked!, Zpracovala: Vylectese.cz
Odebírejte nové články emailem!
Líbil se vám tento článek? Pak se přihlaste zdarma na odebírání našich nových článků přímo do vaší emailové schránky:
Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.
Napsat komentář