Zázvor je jednou z mých nejoblíbenějších bylinek. Vždy si ho přidáváme do množství jídel, protože jim dodává mírně štiplavou chuť a tu správnou jiskru.
Tato bylinka však není jen chutná, ale je navíc pro vaše zdraví také nadmíru přínosná.
Onemocnění, která léčí zázvor
Je vědecky dokázáno, že účinné látky obsažené v zázvoru dokážou předcházet a léčit následující druhy onemocnění:
- nevolnost
- mořská nemoc
- ranní nevolnost
- svalové bolesti
- bolesti a otoky
- záněty
- vysoký krevní cukr
- riziko srdečních onemocnění
- chronické trávicí potíže
- menstruační křeče
- vysoký cholesterol
- rakovina
- mozkové funkce
- infekce
V případě, že hledáte způsob, jak zakomponovat zázvor do vaší každodenní stravy na boj s jakoukoli z výše uvedených chorob, tak proč ne v podobě nějaké zdravé sladkosti?
Vyzkoušejte proto zázvorové bonbóny, kterým se někdy říká také „ginginy“ neboli „džindžiny“. Jsou to malé kulaté žvýkací pochoutky s výraznou zázvorovou příchutí.
Ingredience
Pro výrobu „džindžinů“ budeme potřebovat tyto suroviny:
- 10 měkkých datlí
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 čajové lžičky jemné mořské soli
- 1 čajovou lžičku kokosového oleje
- 1 čajovou lžičku mandlového másla
- 5 kapek tekuté stévie
- 0,5 dl medu
- 1/2 čajové lžičky skořice (nejlepší cejlonské)
- 3 polévkové lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 polévkovou lžíci kokosového cukru v prášku
Příprava
Při výrobě zázvorových bonbónů postupujte následovně:
1. Vložte všechny suroviny do kuchyňského robota nebo do mixéru a rozmíchejte.
2. Mixování občas zastavte a seškrabejte ze stěn přilepené suroviny. Míchejte, dokud se celý objem nepromění v jemnou hmotu.
3. Hmotu přelijte do misky vystlané pergamenovým papírem na těsto a vložte to na 1 až 3 hodiny do mrazáku.
Víte, že: nechuť k jídlu, kruhy a váčky pod očima, plíseň na nohou či hemoroidy mohou mít společného jmenovatele? Více se dozvíte TADY...
4. Zmrzlé těsto vyformujte do požadovaného tvaru, například do válečku, a ten nakrájejte na bonbóny.
5. Bonbóny přeložte do nádoby vystlané pergamenovým papírem.
6. Nádobu uzavřete a uskladňujte v mrazáku, aby byly bonbóny vždy čerstvé a udržely si tvar, neboť v tomto receptu nejsou žádné konzervační látky.
7. Vychutnejte si je!
Zázvorové bonbóny jsou výborné hlavně při léčbě příznaků nevolnosti a špatného trávení. A nejen to!
Můžete si je lehce přenášet v sáčku v kapse, tašce či kabátu. Jenom je po vyjmutí z mrazáku spotřebujte co nejdříve, nejlépe do pár hodin.
Pokud vám bývá špatně při cestování v autě či letadle, určitě si pár z nich vždy vezměte s sebou na cestu.
Závěr
Podělte se o ně také se svou mámou, přáteli, připadne je přineste do práce.
Nejenže dáte známým něco chutného, ale navíc i extrémně užitečného, jako jsou mnohé zdravotní přínosy, které poskytuje zázvor.
Zpracovala: Vylectese.cz
Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.
Napsat komentář