Co se týče zdravého jídla a přírodních léků na různá onemocnění, pak mezi těmito dvěma koncepty je velmi úzká souvislost.
Přírodní léky jsou nejen levné, ale také běžně dostupné a extrémně jednoduché na přípravu. Nepotřebujete k tomu žádnou laboratoř.
Musí být účinné léky skutečně jen ty drahé?
Mnoho lidí má utkvělou představu, že pokud má být lék účinný, měl by být zároveň drahý.
Nic není dál od pravdy. Ty nejúčinnější léky často nestojí vůbec nic, nebo maximálně pár korun.
Výsledkem těchto mylných představ je, že farmaceutické firmy bohatnou a obyvatelé chřadnou.
Proto vám doporučujeme přehodnotit podobné stereotypy a konzumovat více jednoduchých a zdravých potravin, které nejednou dokáží vyřešit různé nemoci.
Náš tip: Přírodní léčba artrózy: Zjistěte, jak se navždy zbavit bolestí kloubů pomocí bylinek, stravy a cvičení. Více informací zde
Lék na 100 nemocí a jeho účinky
V našem dnešním článku vám ukážeme recept na jeden z nejoblíbenějších léků na různé nemoci, včetně rakoviny tlustého střeva.
Používali ho už naši předkové a používá se dodnes. Jedná se o jednoduchý zelný džus.
Obsahuje mnohé prospěšné vitamíny a minerály, jako jsou vitamíny C, B6, K. Také je bohatý na kyselinu listovou, vlákninu a několik silných antioxidantů.
Kromě toho má antiseptické vlastnosti.
Za své léčivé účinky vděčí sulforafanu a glukosinolátu, které stimulují enzymatickou aktivitu trávicího systému a také podporují detoxikaci těla.
Právě u sulforafanu se ukázalo, že má silné protirakovinné účinky. Mnohé studie potvrdily, že zelí, ale i jiná brukvovitá zelenina, jsou nejlepší prostředky v boji s rakovinou tlustého střeva.
Zelný džus vám navíc pomůže s následujícími nemocemi:
- onemocnění jater
- rakovina prsu, vaječníků a plic
- alkoholová kocovina
- chronický kašel
- artritida, revma a bolesti kloubů
- dna
- záněty
- anémie
- žaludeční vředy
- mnohé další
Zelná šťáva je také velmi přínosná pro hubnutí, protože stimuluje metabolismus a spalování kalorií, zmírňuje zácpu a předchází přeměně cukru na tuk.
Recept na zelný džus
Na výrobu našeho zelného džusu budete potřebovat:
- odšťavňovač
- nůž
- teplou vodu
- 1 středně velké zelí
- 1 polévkovou lžíci jablečného octa
Postupujte následovně:
1. Překrojte zelí na dvě poloviny. Z první poloviny si připravte džus, druhou polovinu si odložte na později.
2. Do hrnce napusťte trochu vody, přidejte jablečný ocet a ponořte do toho zelí. Nechte namáčet 10 minut, aby se očistilo od postřikových látek.
3. Poté ho pokrájejte na menší kousky a ty ještě jednou propláchněte ve studené vodě.
4. Zelí vložte do odšťavňovače a odšťavněte.
Nejlepší je čerstvě odšťavněný džus. Pokud byste ho nedopili, zbytek uskladněte v ledničce, ne však déle než 4 hodiny.
Užívání
Na konzumaci zelného džusu neexistují žádná omezení. Užívejte dle potřeby.
Preventivně se doporučuje 1 sklenice (2 dcl) zelného džusu denně před snídaní nebo obědem.
V případě onemocnění střev, žaludku nebo rakoviny zvyšte dávku na 2 až 3 sklenice denně.
Větší množství zelné šťávy může vyvolat nadýmání. V takovém případě snižte denní doporučenou dávku.
Zpracovala: Vylectese.cz
Odebírejte nové články emailem!
Líbil se vám tento článek? Pak se přihlaste zdarma na odebírání našich nových článků přímo do vaší emailové schránky:
Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.
Napsat komentář