Snídaně se považuje za nejdůležitější jídlo dne. Proto byste měli v tomto čase jíst co nejzdravěji.
Snídaně je důležitá hlavně proto, že pomáhá zlepšovat celou řadu tělesných funkcí.
Dnes vám prozradíme recept na unikátní snídani, která vám poskytne hned několik zdravotních přínosů.
Jako třeba:
- pomůže vám snížit tělesnou váhu
- posílí váš imunitní systém (více ZDE…)
- pomůže předcházet bakteriálním a virovým infekcím
- zlepší kvalitu a lesk vašich vlasů
- mnoho dalších věcí
Nejlepší na ní je, že ji dokážete připravit snadno a poměrně rychle, a tak vám její příprava nezabere příliš mnoho času.
Ingredience
Na přípravu této snídani budete potřebovat následující suroviny:
- 1 polévkovou lžíci jablečného pektinu
- 1 polévkovou lžíci medu (více ZDE…)
- 1 kelímek, tedy zhruba 150 až 200 ml jogurtu (nejlépe bílého)
- 30 kapek propolisu
- 3 polévkové lžíce směsi ovesných vloček a oblíbeného sušeného ovoce
- 40 až 50 gramů mletých ořechů
- 1/2 čajové lžičky skořice (nejlépe cejlonské, nikoliv čínské)
Příprava jablečného pektinu
Pektin je rostlinná vláknina a jablka ho obsahují ve vysoké koncentraci.
Tato ve vodě rozpustná vláknina vám dopomůže k pocitu plnosti, a tak déle vydržíte bez jídla.
Podle nejnovějšího výzkumu má navíc výborné vlastnosti při předcházení rakoviny.
Výroba pektinu je poměrně jednoduchá.
1. Přichystejte si 1 kg jablek a 2,5 litru vody (případně i méně, ale v daném poměru – například 0,5 kg jablek na 1,25 litru vody).
2. Jablka nejprve omyjte a potom překrojte, vyberte jaderník (více ZDE…) a nakrájejte na menší kousky.
3. Ty vložte do vroucí vody a vařte přibližně 30 minut za občasného míchání. Přibližně polovina vody by se měla odpařit.
4. Potom vodu sceďte a vařte dalších 20 minut, aby se vody odpařilo ještě více.
5. Takto připravený pektin uskladněte v čistých nádobách.
Příprava snídaně
Po tom, co si připravíte jablečný pektin, ho smíchejte s jogurtem a nechte v lednici přes noc.
Ráno do něj přidejte ostatní ingredience a dobře promíchejte.
Před konzumací to můžete nechat ještě chvíli odstát při pokojové teplotě, aby to nebylo velmi studené.
A vaše nejzdravější snídaně na světě je hotová!
Závěr
Na této zdravé snídani si klidně můžete pochutnávat každý den.
Už za krátký čas byste měli začít pozorovat na sobě pozitivní změny v tom, že se budete cítit lépe a mít více energie.
Časem se k tomu přidá i posílená imunita vůči infekčním nemocem a také vám to pomůže snížit tělesnou váhu, pokud o to usilujete.
Zdroj: weeklyhealthylife.com, Zpracovala: Vylectese.cz
Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.
Napsat komentář