Vylectese.cz

  • Kontakt

Pokud vás bolí klouby, ihned přestaňte jíst těchto 5 potravin

1.12.2017 by lucie 5 Comments

Print Friendly, PDF & Email

Pokud vás bolí klouby, ihned přestaňte jíst těchto 5 potravin

Trápí vás bolesti, ztuhlost či otoky kloubů obvykle ráno po probuzení? Pak byste s tím měli něco udělat, jinak si můžete přivodit vážnější zdravotní komplikace.

Někdy může být bolest v kloubu přirozená, například po úrazu nebo těžším cvičení. Avšak když se bolesti vyskytují pravidelně a bez zjevné příčiny, jedná se obvykle o výsledek probíhajícího chronického zánětu v těle.

Příčinou může být něco, co pravidelně děláte, ale ani si to neuvědomujete.

Pokud se vám podaří odhalit příčinu, tento zdravotní stav je možné léčit a předcházet jeho opětovnému vzniku.

Jednou z nejčastějších příčin chronických zánětů je konzumace určitých potravin, na které je tělo buď alergické, nebo se jedná o dlouhodobý výsledek jejich působení.

Obvykle se jedná o následujících 5 druhů potravin, které když vyloučíte z jídelníčku, záněty a bolesti kloubů brzy pominou.

1. Rafinované sacharidy a lepek

Rafinované sacharidy v podobě výrobků z mouky se v těle zpracovávají podobným způsobem jako cukr.

Zároveň platí, že bychom se měli vyhýbat především jednoduchým sacharidům. Komplexní sacharidy, jako jsou betaglukany, nebývají problémem, a dokonce výrazně přispívají k posilování imunity.

Jednoduché sacharidy a také lepek (více ZDE…) však zvyšují v organismu úroveň AGE (konečné produkty pokročilé glykace), které vyvolávají záněty.

Zaměřte se proto na složité sacharidy, které najdete v semínkách, ořeších, zelenině, luštěninách a celozrnných potravinách. Vyhýbejte se cukru, bramborám, rýži a bílé mouce.

2. Cukr

Klasický cukr v podobě sacharózy je extrémně nebezpečný a návykový. Považuje se dokonce za jeden z hlavních faktorů vzniku rakoviny, cukrovky či obezity a doprovodných bolestí v různých částech těla, včetně kloubů.

Podle amerického Národního institutu zdraví, když tělo metabolizuje cukr, tvoří se extrémně vysoké množství výše zmíněných látek AGEs odpovědných za zvýšení oxidativního stresu.

Omezte proto konzumaci cukru a potravin, které ho obsahují, jako jsou slazené nápoje, sladkosti, cukrovinky, koláče, dresinky, ale například i některé druhy sladkého ovoce.

Rovněž buďte opatrní s „nízkotučnými“ potravinami, které mohou přispívat k tělesné nerovnováze a nedostatku látek, které jsou nezbytné pro naše zdraví.

3. Některé druhy rostlinných olejů a trans-tuky

Trans-tuky a některé druhy nezdravých rostlinných olejů způsobují onemocnění srdce. Vysoký obsah omega-6 polynenasycených mastných kyselin a nízký podíl omega-3 vede ke vzniku zánětů.

Správný poměr uvedených mastných kyselin by měl být 1: 1, ale současná západní strava má obvykle poměr 10: 1.


Věděli jste, že: Podle oficiálních statistik Světové zdravotnické organizace je více než 85 % populace nakaženo parazity? Řešení naleznete ZDE...
 

Vyhýbejte se sójovému, kukuřičnému, řepkovému, a dokonce i slunečnicovému oleji. Místo nich si raději zvolte avokádový, dýňový, lněný nebo olivový olej (více ZDE…).

Také omezte smažená jídla, protože při jejich přípravě vznikají škodlivé trans-tuky. Když už chcete smažit, dělejte to na vepřovém sádle nebo kokosovém oleji, které jsou na smažení vhodnější než například řepkový olej.

Také si přidávejte zdravé oleje přímo do salátů či jiných jídel.

4. Některé druhy zeleniny

Ačkoliv často slýcháme o tom, jak důležité je konzumovat zeleninu, některé druhy zeleniny mohou přispívat ke vzniku zánětů a bolestem kloubů.

Týká se to zeleniny, jako je například:

  • paprika
  • rajčata
  • lilek
  • brambory

Uvedené druhy zeleniny totiž obsahují látky jako solanin a kalcitriol, které u některých lidí zvyšují riziko zánětlivých reakcí.

Pokud vás bolí klouby a nemůžete přijít na to, co tuto bolest způsobuje, zkuste na 3 týdny vyloučit ze svého jídelníčku uvedené druhy zeleniny. Pokud bolesti zmizí nebo se zmírní, a po opětovném zařazení této zeleniny do jídelníčku se opět objeví, pak víte, že představují problém.

Někdy pomůže, když uvedené druhy zeleniny uvaříte, namísto toho, abyste je konzumovali v syrovém stavu.

5. Všechny mléčné produkty

V dnešní době stále více lidí přestává konzumovat mléko a mléčné výrobky.

Hlavním důvodem je intolerance na laktózu, která způsobuje nejen zažívací potíže, ale také může vést ke vzniku zánětů a bolestí v kloubech.

Podle Dr. Amy Myersové, autorky knihy Řešení autoimunitního onemocnění, jsou ještě větším problémem než laktóza některé mléčné bílkoviny, jako například kasein, které narušují pH těla a podporují zánětlivé procesy.

Místo mléka, a to nejen kravského, ale také kozího či ovčího, vyzkoušejte delikátní rostlinné náhrady, jako jsou mandlové, kokosové či konopné mléko.

Sójovému mléku se však vyhýbejte, protože to taky působí v těle jako alergen a ohrožuje činnost štítné žlázy.

Vyhýbejte se také produktům, které obsahují karagenan. Tato častá potravinová přísada totiž ohrožuje vaše zdraví.

Závěr

Po vyloučení zmíněných potravin z vašeho jídelníčku pocítíte výrazné zlepšení zdravotního stavu již v relativně krátké době.

Záněty, bolesti a otoky kloubů se sníží a časem zcela pominou. Vy tak budete schopni vysadit léky proti bolesti a také se vám výrazně zlepší kvalita života.

Zpracovala: Vylectese.cz



Související články:

  • 10 běžných potravin, které zhoršují bolesti kloubů. Vyhýbejte se jim!
  • Pokud trpíte bolestmi kloubů, vyhýbejte se těmto 8 potravinám
  • Co se stane s vaším tělem, když měsíc budete jíst lněná semínka
  • Olivový, kokosový, avokádový olej nebo vepřové sádlo? Vybrali jste si dnes správně?


Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.

Kategorie: Terapie, Zdravá výživa Značky: bolest, cukr, kasein, klouby, lepek, potraviny, příčiny, spouštěč, strava, zánět

Comments

  1. Eva says

    3.12.2017 at 10:49

    Opravdu široké spektrum zakázaných jídel.Ale co jíst?

    Odpovědět
    • Leopold says

      24.12.2017 at 8:35

      Vazena Evicko, zeleninu, ovoce, pecivo ze zitne ci/a špaldove mouky, morske ryby,sladit medem. Syrovy med ma anibioticke ucinky, pohanku, ovesne vlocky, ryzi…

      Hezke Vanoce a pevne zdravi pristi rok?

      Odpovědět
  2. palo says

    15.4.2018 at 17:42

    Uvedené druhy zeleniny totiž obsahují látky jako solanin a kalcitriol, které u některých lidí zvyšují riziko zánětlivých reakcí.
    Chyba: kalcitriol je vitamín D3 a vzniký z cholekalciferolu v pečeni hydroxiláciou na 25 uhlíku kalcidiol a ten potom v obličkách je hydroxilovaný 1-alfa hydroxilázou na kalcitriol- vitamín D3 resp- steroidný hormón a bez neho by sme nemohli existovať. Pozor nat to :kalcitriol je životne dôležitý vitamín D3 (1,25 (OH)2 vitamin D3) a nie je to prevít.

    Odpovědět
  3. Eva says

    30.8.2018 at 7:56

    Vtipné …. :). Takže doživotni všeobecná dieta. Dopručuji jinou a osvědčenou dietu: “jezte na co máte chuť v rozumné míře = do polosyta + hybejte se + doplnujte tekutiny

    Odpovědět
    • Ladis says

      4.6.2019 at 16:24

      Musím reagovat na příspěvek a větu „jezte na co máte chuť v rozumné míře = do polosyta + hybejte se + doplnujte tekutiny”.

      Má odpověď na větu výše je chyba, neznalost ba naivita v konání s dobrým záměrem, které k uzdravení nevede. Podle této věty jsem jedl dlouhá desetiletí a problémy jako bolest zad a ztuhlost těla neustaly. Po dodržení jídelníčku podle Amy Myers se kvalita života razantně zlepšila. Jídlo je vašim lékem. Chce to jen se nebát a překonat strach z toho, co budu jíst. Jen pohyb a meditace vás nejspíše jako mne neuzdraví. A pokud ano, blahopřeji vám. Přeji zdraví všem!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Doporučujeme články:

  • Máte toxické členy rodiny? Jednejte s nimi taktoMáte toxické členy rodiny? Jednejte s nimi takto
  • Je mu 113 let, ale má vitalitu mladého muže. Vděčí za to těmto 5 potravinámJe mu 113 let, ale má vitalitu mladého muže. Vděčí za to těmto 5 potravinám
  • Příznaky ucpaného lymfatického systému a 10 způsobů, jak ho znovu vyčistit
  • S tímto tonikem obnovíte správnou funkci štítné žlázy do 3 týdnůS tímto tonikem obnovíte správnou funkci štítné žlázy do 3 týdnů

Sledujte nás na Facebooku

Vyhledat

Nejnovější příspěvky

  • Zde je důvod, proč byste měli jíst avokádo denně (Pokud to ještě neděláte!)Zde je důvod, proč byste měli jíst avokádo denně (Pokud to ještě neděláte!)
  • Toto magické uhlí vám přinese nejen zdraví, ale i krásuToto magické uhlí vám přinese nejen zdraví, ale i krásu
  • 5 éterických olejů, které vás navždy zbaví alergií5 éterických olejů, které vás navždy zbaví alergií
  • 10 koupelí, které vám pomohou zklidnit tělo i duši10 koupelí, které vám pomohou zklidnit tělo i duši
  • Neuvěřitelný fenykl: Proč byste jej měli přidat na svůj seznam oblíbených bylinekNeuvěřitelný fenykl: Proč byste jej měli přidat na svůj seznam oblíbených bylinek
  • Přínosy černého pepře pro zdravé trávení jídlaPřínosy černého pepře pro zdravé trávení jídla
  • 3 domácí bylinné prostředky, které by měl znát každý. Znáte je také?3 domácí bylinné prostředky, které by měl znát každý. Znáte je také?
  • Superpotravina 21. století: Co udělá s vaší váhou jedna lžíce kokosového oleje denněSuperpotravina 21. století: Co udělá s vaší váhou jedna lžíce kokosového oleje denně

Doporučujeme články:

  • Vyrobte si česnekový balzám, vylečte zánět a odstraňte křečové žíly
  • Jak dlouho trvá trávení různých potravin a proč byste o tom měli vědětJak dlouho trvá trávení různých potravin a proč byste o tom měli vědět
  • Tajemství „kombinace potravin“, které předchází nadýmání, bolestem břicha a špatnému tráveníTajemství „kombinace potravin“, které předchází nadýmání, bolestem břicha a špatnému trávení
  • Chcete si zlepšit paměť nebo zvýšit pozornost? To určí délka zdřímnutíChcete si zlepšit paměť nebo zvýšit pozornost? To určí délka zdřímnutí
  • Jak si doma vypěstovat nekonečné množství nepostřikovaného česneku
  • Můj muž přestal chrápat, když jsem mu připravila tento nápoj proti chrápáníMůj muž přestal chrápat, když jsem mu připravila tento nápoj proti chrápání

Copyright © 2021 Vylectese.cz · Ochrana osobních údajů (Privacy Policy)

 

Obsah portálu Vylectese.cz je chráněn autorským zákonem. Kopírování, probírání, šíření či jiné zpřístupnění tohoto obsahu, případně jeho části, je bez předcházejícího souhlasu zakázán. V případě dotazů nás kontaktujte.

Pro zkvalitnění služeb využíváme soubory cookies. Používáním této stránky s tím vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím Více informací
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT