Čerstvé ovocné šťávy jsou výborným prostředkem, jak tělu dodat množství potřebných živin a zároveň uspokojit chuť na něco sladkého.
Musíte je pít s mírou, protože mají přece jen dost vysoký obsah cukru, který ve velkém množství může tělu více uškodit než pomoct.
Pokud chcete zhubnout, je třeba snížit svůj denní kalorický příjem o přibližně 500 kalorií.
Pro tento účel výborně poslouží následující čerstvě vylisované šťávy, které jsou perfektní alternativou jídla během dne.
Nejlepší ovocné šťávy
Použijte následující kombinace ovoce:
- brusinky, švestky a hrozny
- hruška a jablko
- jablko a červený meloun
- pomeranč a grapefruit
- jablko, ananas a hruška
Chutné a výživné zelené šťávy
Zkombinujte tyto ingredience (u zeleniny, kde se používá kořen i nať, použijte vždy nať):
- okurka, petržel, celer a zázvor
- celer, rajče, kopr, špenát
- špenát, zázvor, kajenský pepř, rajče, česnek
- citron, kopr, zelí, špenát
- celer, česnek, bazalka (více ZDE…), kapusta, rajče
Šťávy z ovoce a zeleniny
Nakonec ještě pár skvělých kombinací šťáv z ovoce a zeleniny:
Věděli jste, že: Hormonální nerovnováha je způsobena nedostatkem vitamínů a minerálů? Řešení naleznete ZDE...
- zelené jablko, kadeřávek, máta, okurka, jahody
- borůvky, okurka, zelí, máta, maliny
- červený meloun, ananas, mango, oranžová paprika
- ananas, špenát, červený meloun, kajenský pepř nebo chilli koření, pomeranč
- pomeranč, zázvor, limetka, citron
Kombinace ovocných a zeleninových šťáv je pro tělo velmi prospěšná, protože obsahuje vysoké množství nutričních látek.
Například petržel funguje jako mírné diuretikum a okurka (více ZDE…) efektivně detoxikuje tělo.
Červený meloun zas obsahuje alkalickou tekutinu, která neutralizuje kyseliny v těle a detoxikuje ledviny.
Pro kompletní očistu těla si proto můžete připravit šťávu z petržele, okurky, červeného melounu a zázvoru.
Závěr
Konzumace čerstvých šťáv (hlavně zeleninových) je přínosná také pro hubnutí. Čerstvé šťávy pomáhají potlačovat chuť k jídlu a zároveň poskytují dostatek živin, které tělo potřebuje.
Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že kupované džusy v krabicích obsahují nižší množství výživných látek v důsledku pasterizace, která prodlužuje jejich dobu trvanlivosti. Týká se to hlavně vitamínů a enzymů.
Raději si proto připravte své vlastní čerstvé ovocné a zeleninové šťávy.
Zpracovala: Vylectese.cz
Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.
Napsat komentář