Kdo by neměl rád šálek horké čokolády během těchto chladných dnů? Většina horkých čokolád chutná opravdu dobře, ale zanechává v nás pocit únavy.
Přidané cukry či umělé přísady tělo spíše zatěžují. Nikdo z nás by však neměl být připraven o šálek lahodné horké čokolády, a proto jsem sestavila recept na horkou čokoládu, která vám zaručeně zvedne náladu a zvýší vaši soustředěnost.
Spojila jsem chutě některých z nejsilnějších superpotravin a vytvořila tak léčivou horkou čokoládu. Tento nápoj mi opravdu pomáhá cítit se dobře, a proto se chci o něj s vámi podělit.
Tady to máte…
Recept na domácí horkou čokoládu, která vás rozveselí
Budete potřebovat následující ingredience (2 porce):
- 2 a 1/2 šálku rostlinného mléka (mandlového, kokosového, sójového, ovesného…)
- 2 lžíce kakaového prášku
- 1 lžíce prášku Maca
- 1 lžíce prášku Macuna Pruriens
- 2 lžíce javorového sirupu, syrového medu nebo kokosového cukru
- špetka nebo palička skořice
- volitelné: na ozdobení sušené plody kustovnice čínské zvané také Goji (více ZDE…)
Postup přípravy:
1. Všechny suroviny (kromě sladidla) smíchejte dohromady.
2. Tuto směs zahřejte na požadovanou teplotu.
3. Nakonec přidejte sladidlo.
4. Na závěr můžete ozdobit kustovnicí čínskou.
Proč je pro vás tato horká čokoláda dobrá
Tato horká čokoláda zlepší vaši náladu, protože obsahuje kombinaci superpotravin, nebo také výživných látek, které zlepší vaše duševní a fyzické zdraví.
Kakaový prášek je jedním z nejlepších přírodních zdrojů hořčíku, což znamená, že je dobrý pro vaše srdce, je účinný při bolestech svalů a má zklidňující účinky.
Kakao má vysoký obsah antioxidantů. Výrazně posiluje imunitní systém a dodává energii.
Prášek Maca má vysokou výživovou hodnotu. Obsahuje vápník, železo, zinek a esenciální aminokyseliny. Také má vysoký obsah vitamínů skupiny B, vitamínu C a vitamínu E.
Má pro organismus mnoho zdravotních přínosů, včetně zvýšení energie a výdrže. Pomáhá zvyšovat libido, zmírňuje výkyvy nálad, vyrovnává hladiny hormonů a zmírňuje stres.
Prášek z fazolí Macuna Pruriens je největším zdrojem L-DOPA – prekurzoru dopaminu. Tento hormon je často spojován se štěstím, dobrou náladou a soustředěností.
Skořice má vysoký obsah antioxidantů. Snižuje hladinu cukru v krvi a riziko onemocnění srdce. Má protizánětlivé vlastnosti a pomáhá tělu v boji proti bakteriálním nebo plísňovým infekcím. Více si můžete přečíst v tomto článku.
Pokud si do svého šálku horké čokolády přidáte i sušené plody kustovnice čínské, získáte tím další přínosy pro zdraví. Všechny suroviny potřebné pro výrobu této domácí horké čokolády najdete v každé prodejně zdravé výživy.
Závěr
Když se cítím unavená nebo jen potřebuju zvednou náladu, připravím si tuto horkou čokoládu. Po její konzumaci se zvýší moje soustředěnost a uklidním se.
Vřele vám ji doporučuji!
Zdroj: wakeup-world.com, Zpracovala: Vylectese.cz
Napsat komentář