Existuje jedna extrémně zdravá zelenina s mocnými medicínskými vlastnostmi, která dokáže přinést úlevu a vyléčení z více nemocí a zdravotních problémů.
Za své účinky vděčí převážně vysokému obsahu látek známých pod názvem anthokyaniny, které jí dodávají typické červené zbarvení.
Kromě jiných věcí mají i nesmírně silné protirakovinné účinky.
Anthokyany však nejsou jedinými látkami, které dělají tuto potravinu takovou výjimečnou.
Jaké další prospěšné látky obsahuje červená řepa
V červené řepě najdeme i vysoký podíl betainu, který je mocným přírodním protizánětlivým prostředkem odpovědným za zdraví srdce.
Dále tato prospěšná zelenina obsahuje i mnohé důležité vitamíny, zejména však B1, B2, B12 a C.
Opomenout bychom neměli ani minerály jako měď, hořčík, železo, fosfor a jód.
Co všechno dokáže červená řepa léčit
Červená řepa zlepšuje průtok krve a tím dopomáhá k důkladnějšímu okysličení a výživě orgánů.
Rovněž reguluje hladinu cholesterolu, podporuje zdravou funkci jater, účinně potlačuje anémii a detoxikuje tělo.
Pomocí ní dokážete dokonce účinně zpomalit proces stárnutí a déle si uchovat mladistvý vzhled.
Neméně důležitá je její ochranná funkce na cévy, čímž předchází srdečním infarktem a mozkovým příhodám.
Vysoký podíl antioxidantů, celulózy a pektinu v červené řepě (speciální druh vlákniny) podporuje trávení.
Pokud máte náběh na ztučnění jater, červená řepa je právě ta potravina, která vás od něj téměř jistě ochrání.
Červená řepa a výkon
Červená řepa vám zajistí nejen extra přísun zdraví, ale i fyzické síly.
Zvyšuje totiž výkon, výdrž a vytrvalost během cvičení.
Z uvedeného důvodu je tato zelenina extrémně přínosnou potravinou pro atlety, sportovce či lidi, kteří těžce fyzicky pracují.
Jak konzumovat červenou řepu
Červenou řepu můžete konzumovat syrovou, odšťavněnou, uvařenou nebo pečenou.
Dokonce byste neměli vyhazovat ani její listy, ale uvařit je a zkonzumovat. Jsou totiž extrémně bohaté na draslík. Polovina sklenice listů obsahuje přes 600 mg draslíka.
Studie ukázaly, že konzumace potravin bohatých na draslík a současná redukce sodíku výrazně snižují riziko onemocnění srdce a mrtvice až o 21%.
Užívání výtažku z červené řepy má oproti její přímé konzumaci jednu velkou výhodu.
Konkrétně v tom, že nadměrně nezatěžuje ledviny svým vysokým obsahem oxalátů a nehrozí tak vznik ledvinových kamenů.
Zpracovala: Vylectese.cz
Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.
Tak jsem se divala na ten preparát z červené řepy,který v článku doporučujete.A nestačila jsem se divit!Stačilo si přečíst složení a rozhodně NE!Tohle přece nemůžete myslet vážne!Kyselinou citronovou počínaje a konzervanty konče!
Jste web,který se tváří jako lidumilný,ale spíš jste další z mnoha penězochtivých!Už jsem si vícekrát všimla,že si Vaše “dobré rady” odporují! Zkrátka a dobře zplácáte,co kde najdete a pak plácáte nesmysly!Protože to oč jde,je inzerce a reklama.A nemyslím reklamu mezi články,ale tu,kvůli které samotné články píšete!Viz.o červené řepě!
TO se máme,že Vás máme!