Poslední medicínské výzkumy odhalily, že existuje potravina, která jediná dokáže posílit vaše zdraví, snížit riziko srdečních onemocnění, a dokonce u pacientů i zvrátit již existující choroby srdeční.
Výsledky studie byly publikovány nedávno v žurnálu Ateroskleróza.
Výzkumníci v ní tvrdí, že toto ovoce má extrémně silnou schopnost předcházet kornatění tepen, které je vyvolávané postupným ukládáním tuků na stěnách cév a jejich následným tvrdnutím.
Co všechno dokáže granátové jablko
Podle vědců má granátové jablko několik dalších významných zdravotních přínosů.
Dokáže následující:
- snižuje ukládání usazenin v cévách
- zastavuje chemokin, chemickou signální látku spojovanou se záněty v cévách
- snižuje akumulaci tuků v srdci
- brání zvětšování a hrubnutí srdečního svalu
- předchází ECG abnormalitám
Existují i jiné studie, potvrzující uvedenou teorii.
V roce 2004 žurnál Klinická výživa (Clinical Nutrition) prezentoval výsledky 3 roky trvající studie, která potvrdila souvislost mezi pitím šťávy z granátového jablka a vyléčením arteriální stenózy karotidy.
Pravidelná konzumace této šťávy vedla ke snížení uvedeného onemocnění až o 29 % za 1 rok!
Nebezpečí léků na cholesterol
Statiny, běžně používané léky na snižování cholesterolu, poškozují vaše zdraví v mnoha jiných oblastech. Například svaly, mozek a další orgány.
A granátové jablko se ukazuje jako nejsilnější přírodní alternativa těchto léků.
Pomocí něj dokážete pročistit vaše arterie, odstranit z nich nánosy tuků a předejít tak rozvoji onemocnění srdce a možnému infarktu (více ZDE…) v budoucnosti.
NÁŠ TIP: Víte, jak chráním sebe a své děti před nebezpečím Covid-19? Používám ústní a nosní sprej VIROSTOP. Čtěte VÍCE
Kromě toho tady je pár dalších důvodů, proč konzumovat granátová jablka:
1. Obsah výživných látek
Jeden pohár šťávy z granátového jablka obsahuje 144 kalorií, 7 gramů vlákniny, 3 gramy bílkovin, vitamíny C, K a kyselinu listovou (B9) a také množství draslíku.
Obsahuje také mnoho antioxidantů, které vás chrání před poškozením volnými radikály.
2. Mocné fytonutrienty
Granátové jablko obsahuje dva extrémně potentní fytonutrienty – punikalaginy a kyselinu punicidovou.
Tyto dvě látky dodávají granátovému jablku jeho super-schopnosti.
3. Protizánětlivé
Jezte více granátových jablek a snižte tak mnohé tělesné záněty (více ZDE…).
Týká se to i chronických zánětů s nízkou intenzitou, které jsou příčinou několika civilizačních onemocnění, včetně cukrovky, artritidy, nebo dokonce rakoviny.
4. Vysoký krevní tlak
Nedávná studie prokázala, že pouze 150 ml džusu z granátového jablka denně dokáže snížit krevní tlak již během prvních 2 týdnů.
Zmírníte tak nejen riziko srdečního infarktu, ale i mozkové příhody.
5. Antimykotická a antibakteriální síla
Aktivní látky, které se nacházejí v granátovém jablku, bojují s více druhy patogenních bakterií, mykóz a plísní (více ZDE…).
Experti uvádějí, že toto ovoce je možné úspěšně použít i k léčbě více druhů bakteriálních a kvasinkových infekcí.
Zpracovala: Vylectese.cz
Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.
Napsat komentář