Na poražení rakoviny a ujištění se, že se už nevrátí, musíte dostat tělo do rovnováhy a obnovit jeho imunitní systém.
Jak je možné zabezpečit tyto úkoly?
Detoxikujte, detoxikujte, detoxikujte a dosáhněte mírně alkalické pH. Kromě toho zásobte svůj organismus tím nejlepším dostupným bio/organickým a nutričně bohatým jídlem.
Vaším cílem je vybudovat neporazitelný imunitní systém a zaplavit každou nenádorovou buňku ve svém těle výživnými látkami.
Existují potraviny, které mají vědecky prokázaný účinek při odstraňování rakoviny.
Ty nejvýznamnější z nich, které se dají pořídit i v našich zeměpisných šířkách, naleznete v následujícím seznamu.
Omega 3
Mastné ryby, rybí olej, lněný olej, konopný olej a doplňky se zdravými oleji poskytují omega 3 mastné kyseliny (a ostatní prospěšné tuky), které bojují se záněty a tím dělají tělo pro rakovinné buňky hůř obyvatelným.
Vitamín D (více ZDE…) je známý také jako zabiják rakoviny.
Mnohé doplňky s prospěšnými oleji obsahují přidaný vitamín D.
Zelí
Mezi brukvovitou zeleninu řadíme především:
- brokolici
- květák
- zelí
- růžičkovou kapustu
- řeřichu setou
- zimní zelí
- salátové listy
- čínské zelí
- tuřín
- ředkvičku
- rukolu
- a další!
Tato zelenina obsahuje sulforafan a jiné prospěšné látky, které bojují s rakovinovými buňkami v prsech, prostatě, mozku či střevech, ale také s leukemickými buňkami.
Kombinace brokolicových výhonků a dospělé brokolice je skutečná protinádorová bomba.
Ovoce
Ostružiny se jeví být z bobulovitého ovoce nejsilnějšími proti nádorům.
Ve skutečnosti však všechno bobulovité ovoce jako maliny, borůvky či jahody obsahuje fytonutrienty, látky ničící rakovinu.
Dále také obsahují vysoké množství kyseliny ellagové (ellagic acid), která je známá tím, že zpomaluje růst nádorů.
Houby jako Čaga, Maitake, Sitak, Reise, Agaricus Blazei Marille či hlíva ústřičná
Pokud si v Google zadáte jako klíčová slova maitake a rakovina (anglicky „maitake cancer“), tak vám hned na prvním místě vyhodí stránku Americké rakovinové asociace, obdoby české Ligy proti rakovině.
Na první pohled se může zdát, že dělají svou práci v informování veřejnosti.
Ani ne. Oni tvrdí, že neexistuje žádná studie, která by dokazovala, že maitake anebo kterákoliv jiná houba pomáhá ničit rakovinu.
Pokud však budete pokračovat v dalším hledání, najdete jednu studii po druhé, které potvrzují, že uvedené medicínské houby skutečně mají proti rakovině silný účinek.
Tyto houby podporují imunitní systém (více ZDE…) a jsou vynikajícím zdrojem antioxidantů. Také obsahují velké množství vitamínu C a vitamínů skupiny B, jakož i vápník a další minerály.
Kurkuma (Turmeric)
Kurkumin, látka nacházející se v kurkumě, tlumí šíření rakovinných buněk (metastazování). Má také protizánětlivé a protioxidativní účinky.
Kurkumu většinou najdete na tržištích (v zahraničí) anebo ve speciálních obchodech se zdravou výživou v České republice. Prodává se nejčastěji ve formě kořene anebo v prášku.
Používá se k dochucování jídel, je výborná do salátů, případně na salátové dresinky. Je možné ji přidávat i do vařených jídel.
Nemá žádné vedlejší účinky.
Rajčata
Aktivní látky obsažené v rajčatech jsou karetenoidy a lykopen. Především lykopen je obzvláště nápomocný při boji s rakovinou prostaty a pankreatu u mužů.
Doporučuje se sedm až deset porcí rajčat týdně, ve formě jak vařené, tak i syrové, například čerstvý rajčatový džus.
Pro co největší přínos z džusu si ho připravte sami.
Koupený z obchodu bude pasterizovaný. Obsah lykopenu se pasterizací sice nesnižuje, ale snižuje se obsah dalších prospěšných látek, jako jsou enzymy a některé vitamíny.
Lykopen (více ZDE…) je extrémně silný antioxidant.
Kyselina listová
Mezi nejbohatší zdroje kyseliny listové patří:
- žloutky
- avokádo
- meruňky
- zelená listová zelenina
- tykve
Pro milovníky masa jsou to kuřecí játra, která mají vysoký obsah této prospěšné látky.
Studie zkoumající kyselinu listovou (její přírodní i syntetickou formu) ukazují výrazně snížené riziko vzniku kolorektální rakoviny.
Kyselina listová je pro tělo důležitá, neboť napomáhá opravovat poškozené DNA.
Česnek
Dokonce i americký Národní rakovinový institut (NCI) přiznává, že česnek „… může snižovat riziko rozvoje několika druhů rakovinných onemocnění, zvláště rakoviny trávicího traktu.“
Česnek snižuje zánět, bojuje s volnými radikály a ničí rakovinu.
Konzumujte ho syrový, případně ho nakrájejte na plátky anebo pohmožděte a nechte odstát 10 až 15 minut před vařením. V opačném případě se z něj jeho účinná látka alicin neuvolní.
Hrozny
Resveratrol, látka nacházející se v hroznech, je velmi silný antioxidant, který zachraňuje buňky před smrtí z oxidačního stresu.
Tato látka se nachází především v hroznových semínkách, která mají pro vaše zdraví obrovský přínos.
Doporučujeme, abyste konzumovali hrozny i s peckami. Nejlepší je, když je v ústech ještě rozkousnete, aby se jejich obsah dostal do těla.
S lítostí také musíme konstatovat, že v současnosti se v supermarketech prodávají většinou už jen odrůdy hroznů, které pecky neobsahují. Vyšlechtěním těchto odrůd pěstitelé ochudili hrozny o jejich nejužitečnější vlastnost.
Závěr
Alkalická, správně vybalancována strava s množstvím nutričních látek a minimem toxinů udělá vaše tělo pro rakovinu neobyvatelným.
Cukr živí rakovinné buňky. Zpracované potraviny živí rakovinné buňky.
Syrová, organická (bio) zelenina, speciálně ta pěstovaná pro maximální nutriční obsah (v protikladu s velkovýrobou) by měla být základem každého typu zdravého stravování.
Také doporučujeme, aby každý s rakovinovým onemocněním podstoupil detoxikaci celého těla pomocí doplňků, které jsou specifické pro jeho aktuální zdravotní stav.
Zdroj: Foods Scientifically Proven to Kill Cancer, Zpracovala: Vylectese.cz ve spolupráci s www.drbuzgi.cz
Napsat komentář