Vylectese.cz

  • Kontakt

Vědci potvrdili, proč cihla himálajské soli je jednou z nejlepších věcí, jakou můžete vlastnit

5.4.2017 by redakce 1 Comment

Print Friendly, PDF & Email

Vědci potvrdili, proč cihla himálajské soli je jednou z nejlepších věcí, jakou můžete vlastnit

Himálajská růžová sůl je nejčistší forma přírodní soli, jakou lidstvo zná. Vznikla totiž v době, kdy ještě neexistovalo průmyslové znečištění způsobené lidskou civilizací.

Solná ložiska se nacházejí hluboko v horských oblastech Himálaje a Pákistánu. Někteří o nich hovoří jako o „růžovém zlatě“. Lidé si tuto sůl odjakživa pochvalovali, hlavně její využití při přípravě jídla.

Když je himálajská sůl vystavena vysoké teplotě, vytváří si speciální povlak, podobně jako hrnce či pánve vyrobené z litiny.

Tato sůl je extrémně bohatá na vápník, železo a dalších 84 stopových prvků. To z ní dělá cenný zdroj minerálů pro lidské tělo.

Zmíněných 84 prvků se přirozeně vyskytuje v lidském těle. To znamená, že její pravidelná konzumace vám dodá všechny minerální látky, které potřebujete.

Stejně obsahuje i poměrně hodně draslíku a hořčíku. Má relativně nízký obsah sodíku (ve srovnání s běžnou solí), což z ní činí skvělou náhradu kuchyňské soli.

Její minerální látky se vyskytují ve formě malých částic, a tak je tělo dokáže snadno absorbovat a metabolizovat.

Proč používat cihly z himálajské soli v kuchyni

Růžová sůl je známá svými léčivými účinky. Na co všechno ji ale můžete použít ve své kuchyni?

1. Růžová himálajská sůl dělá vaše jídlo chutným

Připravte si jídlo s použitím růžové soli a jeho chuť vás ohromí. Můžete ji používat pravidelně.

Takové jídlo už nemusíte pak vůbec dosolovat.

2. Antimikrobiální síla

Himalájské solné cihly jsou nejbezpečnější kuchyňské potřeby, které si můžete obstarat.

Růžová sůl působí jako antimikrobiální činidlo a jeho hlavní funkcí je zničit mikroby a chránit jídlo.


Náš TIP: Zbavte své tělo těžkých kovů do 30 dnů. Řešení naleznete TADY...
 

3. Odolnost vůči teplotě

Tyto solné cihly dokáží vydržet vysoké teploty. Dá se na nich péct, opékat či grilovat maso i zelenina, podobně jako na BBQ.

Jednoduše položte solnou cihlu na gril nebo váš plynový sporák a vařte na ní jídlo. Není to úžasné?!

Můžete ji také nechat ochladit v lednici a následně na ní servírovat studené pokrmy, u kterých nechcete, aby se na vzduchu rychle ohřály.

Odborníci potvrdili, že himálajské solné cihly dobře fungují při teplotách -17 až 482 °C.

Ale buďte si vědomi toho, že náhlé změny teplot je mohou poškodit. Proto na ně nelijte vodu, když jsou právě rozpálené.

Doporučuje se, aby se před každým použitím nechaly odležet 24 hodin.

4. Vařte na himálajské solné cihle, ale nedávejte ji do trouby

Umístit solnou cihlu na gril nebo plynový sporák je nejlepší způsob, jak ji můžete používat. Nikdy byste ji však neměli dávat do trouby.

Pokud se rozhodnete pro plynový sporák, ztlumte plamen a pak ho postupně zvyšte. Vaše solná cihla dosáhne po půl hodině teploty zhruba 150 °C.

Zahřívejte ji 40 minut před každým použitím. Také po dovaření před čištěním ji nechte dostatečně vychladnout.

Závěr

Pokud se chcete dozvědět více o léčivých účincích růžové soli, přečtěte si náš další článek zde.

Jak vidíte, cihla z himálajské soli je pro vás tou nejlepší volbou pro chutné a zdravé vaření. Pokud ještě žádnou doma nemáte, určitě si ji pořiďte.

Zpracovala: Vylectese.cz



Související články:

  • Neuvěříte, co všechno dokáže půl čajové lžičky himálajské soli denně
  • Inhalace této soli zastaví infekce dutin, sníží hleny a pomůže lépe usnout
  • Překrojte citron na čtvrtiny, posypte solí a položte doprostřed kuchyně. Tento trik vás nadchne
  • Geniální způsob, jak vyléčit ušní infekce nebo bolesti ucha


Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.

Kategorie: Zdravá výživa Značky: himálajská, jidlo, látky, maso, mikroby, minerální, pokrmy, sůl, vaření, zelenina

Comments

  1. Rudolf says

    8.4.2017 at 12:40

    Tato informace asi nebude od vědců, je to čistě obchodní sdělení, protože už na základní škole nás učili a správně, že Chlorid sodný je jedlá sůl. Divím se tomuto sdělení, že podobná směs těžkých kovů a jiných sloučenin se může vydávat za Nejčistší sůl , ne je to špína a polská posypová sůl je proti tomu křišťálově čistá. Jedlá sůl je průzačná , obvykle krystalická látka a je bílá nebo bezbarvá. Mořská sůl je poměrně velmi znečištěná sůl, ale je v té nejpřirozenější formě jaká se na zemi vyskytuje. Tak nevím zda skutečně tento článek a zejména jeho nadpis má smysl. V Německu i v Polsku si také můžete nakopat nějakou barevnou špínu, ale nemůže to nikdo vydávat za nejčistší sůl s nízkým obsahem sodíku, no to už j e úplná znetvořenina. Pokřivené obchodní sdělení tohoto typu nepatří na seriózní stránky , Šmejdi měli podobné praktiky.

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Doporučujeme články:

  • Hasiči varují: Nenechávejte v autě láhve s vodou! Zde je důvod pročHasiči varují: Nenechávejte v autě láhve s vodou! Zde je důvod proč
  • 5 nemocí, jejichž riziko rozvoje závisí na vaší krevní skupině5 nemocí, jejichž riziko rozvoje závisí na vaší krevní skupině
  • Hladovka může zvrátit cukrovku a uzdravit slinivku
  • Co vám prozradí zápach, barva a tvar stolice o vašem zdraví

Sledujte nás na Facebooku

Vyhledat

Nejnovější příspěvky

  • 9 způsobů, jak zajistit, aby váš trávicí systém fungoval hladce9 způsobů, jak zajistit, aby váš trávicí systém fungoval hladce
  • Vyrobte si domácí chilli olej: Dokáže pomoci snížit bolest a zánět kloubůVyrobte si domácí chilli olej: Dokáže pomoci snížit bolest a zánět kloubů
  • 5 jógových pozic, které snižují vypadávání vlasů a podporují jejich zdravý růst5 jógových pozic, které snižují vypadávání vlasů a podporují jejich zdravý růst
  • Masáží těchto 4 bodů se zbavíte bolesti hlavy i nespavosti!Masáží těchto 4 bodů se zbavíte bolesti hlavy i nespavosti!
  • Připravte si zázvor podle starodávných receptur: Předejdete rakovině, artritidě, vysokému cholesterolu a krevnímu cukruPřipravte si zázvor podle starodávných receptur: Předejdete rakovině, artritidě, vysokému cholesterolu a krevnímu cukru
  • Sedm zajímavých věcí, které se stanou s vaším tělem, když začnete pít šťávu z kyselých okurekSedm zajímavých věcí, které se stanou s vaším tělem, když začnete pít šťávu z kyselých okurek
  • Pupínky na těchto místech signalizují vnitřní problém!Pupínky na těchto místech signalizují vnitřní problém!
  • 10 potravin, které se pečlivě starají o vaše játra10 potravin, které se pečlivě starají o vaše játra

Doporučujeme články:

  • Vypěstujte si vlastní rajčata bez postřiků na balkoně v 2litrové láhvi
  • Jak pasterizované mléko doslova ničí naše kosti zevnitř a živí rakovinu
  • Průvodce ke zpomalení stárnutí: Co jíst a co dělat, abyste udrželi své tělo mladéPrůvodce ke zpomalení stárnutí: Co jíst a co dělat, abyste udrželi své tělo mladé
  • Vaše tělo ví, kdy je smrt blízko. A všechno to začíná v nose
  • Vyrobte si česnekový balzám, vylečte zánět a odstraňte křečové žíly
  • S touto olejovou směsí porostou vaše vlasy, řasy i obočí jako divéS touto olejovou směsí porostou vaše vlasy, řasy i obočí jako divé

Copyright © 2021 Vylectese.cz · Ochrana osobních údajů (Privacy Policy)

 

Obsah portálu Vylectese.cz je chráněn autorským zákonem. Kopírování, probírání, šíření či jiné zpřístupnění tohoto obsahu, případně jeho části, je bez předcházejícího souhlasu zakázán. V případě dotazů nás kontaktujte.

Pro zkvalitnění služeb využíváme soubory cookies. Používáním této stránky s tím vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím Více informací
Privacy & Cookies Policy
Nutné Vždy povoleno