Kdo by neměl rád mikrovlnky? Jsou rychlé, jednoduché a vaření s nimi je pro každého nadmíru pohodlné.
Mikrovlnné trouby se používají již přes 30 let a doslova změnily pohled celé společnosti na způsob přípravy a ohřev jídla.
Zde je však otázka za milion eur: „Představují mikrovlnky bezpečný a zdravý způsob, jak vařit?“
Odpověď zní: „Ne“.
Existují totiž mnohem lepší možnosti, které zaručí, že živiny v potravinách se neznehodnotí a také to, že se v nich nevytvoří různé škodliviny.
Co jsou to mikrovlny
Mikrovlny jsou formou neionizujícího elektromagnetického záření.
Ionizující záření je takové, které mění elektromagnetickou strukturu atomů, ionizuje je. Nebo jednoduše řečeno, vytrhává z nich elektrony, čímž mění způsob jejich interakce s ostatními atomy.
Náš tip: Stop Candidě: Jak porazit kvasinkovou infekci a zbavit se únavy, migrén, potravinových alergií a množství dalších zdravotních problémů. Více informací zde
Rentgenové záření využívá nukleární medicína v CTčku, mamografii nebo běžných rentgenech.
Naproti tomu, mikrovlny sice nemění atomy, ale zvyšují frekvenci vibrace molekul (sloučenin více atomů), které mohou vést ke změnám vlastností a struktury těchto molekul.
Existují rozšířené názory, že takový ohřev je pro vaše zdraví nebezpečný.
5 onemocnění způsobených mikrovlnkami
Zde je pět nejčastějších zdravotních komplikací, které vyvolávají mikrovlnky a konzumace stravy v nich připravené:
1. Nespavost. Mikrovlnky a jejich záření poškozují mozek.
2. Nutriční nedostatečnost. Všichni víme, že jídlo z mikrovlnky ztrácí svou chuť. Rovněž se v něm ničí mnohé živiny, což může vést k různým nedostatkům důležitých živin v lidském těle.
3. Únava. Mikrovlnky a strava v nich připravená může způsobovat únavu, ale také obezitu (efekt prázdných kalorií, kdy došlo ke zničení prospěšných živin podle předešlého bodu).
4. Rakovina. Strukturální změny molekul vedou k tvorbě mnoha rakovinotvorných látek v jídle.
5. Srdeční infarkt a cholesterol. Mikrovlny ničí mnohé antioxidanty v potravinách, následkem čehož se v cévách hromadí cholesterol a eventuálně to může vyústit do infarktu nebo mrtvice.
Zpracovala: Vylectese.cz
Odebírejte nové články emailem!
Líbil se vám tento článek? Pak se přihlaste zdarma na odebírání našich nových článků přímo do vaší emailové schránky:
Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.
Napsat komentář