Stále narůstá počet nových důkazů o tom, jak výživné látky nacházející se v okurce dokáží bojovat s mnoha onemocněními, včetně těch závažných.
Kromě toho dokáže tento druh zeleniny zlepšovat mnohé další stránky našeho zdraví – jako jsou kvalita vlasů a nehtů, detoxikace či hydratace organismu.
Abyste z okurky získali všechny její přínosy, stačí, že ji zařadíte do vašeho každodenního jídelníčku jako přílohu k jídlům.
Jedna žena se rozhodla, že to vyzkouší, a nelitovala toho. Pojďme se nyní podívat na to, co s jejím tělem udělala pravidelná konzumace okurek.
1. Eliminace toxinů, dodání živin a hydratace těla
Okurky jsou primárně tvořeny vodou s obsahem až 95 %. Navíc obsahují mnohé elektrolyty a pro tělo nezbytné minerály. Jsou proto ideální pro zlepšení hydratace našeho organizmu.
Nacházejí se v nich i mnohé vitamíny. Nejvíce je jich ve slupce, proto se doporučuje konzumovat okurky neoloupané.
Nejdůležitější je vitamín C, který si tělo nedokáže vyrobit samo. Jedna malá okurka vám dodá až 10 % vaší denní dávky tohoto nenahraditelného vitamínu.
2. Trávení a spalování tuků
Pravidelná konzumace okurek ženě celkově zlepšila její zdravotní stav, vitalitu a energii. Únava se stala minulostí.
Okurky mají podpůrný vliv na metabolismus. A zrychlený metabolismus znamená více energie do života, rychlejší spalování tuků a postupné hubnutí.
Navíc se okurky vyznačují vysokým podílem vlákniny, což z ní dělá ideální potravinu na podporu trávení, zrychlení přechodu potravy střevy a předcházení zácpy.
3. Vysoký obsah vitamínů skupiny B
Podobně jako v případě vitamínu C, v okurkách najdeme i vysoké množství vitamínů skupiny B.
Víte, že: tělo zdravého člověka se detoxikuje přirozeně? Pomozte mu dosáhnout jeho maxima. Řešení naleznete TADY...
Přísun těchto vitamínů vaše tělo potřebuje na denní bázi.
4. Zápach z úst
Zápach z úst je zdravotní problém, který trápí mnoho lidí. Pokud patříte mezi ně, pak máme pro vás excelentní řešení! Jak již jistě tušíte, je jím právě okurka.
Jediné, co potřebujete udělat, je ukrojit kousek okurky, vložit si ho do úst a nechat ho tam přibližně 30 sekund. Pokud by to nestačilo, pak odšťavněte šťávu z okurky a pomocí ní si proplachujte ústa 1 minutu.
Antibakteriální látky v okurce vám pomohou eliminovat škodlivé bakterie, které jsou příčinou zápachu z úst.
5. Prevence mnoha onemocnění
Jak jsme již uvedli výše, okurky jsou plné vitamínů, minerálů a antioxidantů, které pomáhají tělu předcházet mnoha onemocněním, včetně rakoviny.
Nápomocné jsou i při léčbě a zmírňování příznaků cukrovky či vysokém krevním tlaku (obsah draslíku) nebo vysoké hladině špatného cholesterolu.
Navíc pravidelná konzumace okurek nebo pití čerstvé okurkové šťávy podporuje tvorbu inzulinu v pankreatu a snižuje rezistenci těla na něj, což ocení hlavně diabetici.
6. Zbavování se celulitidy
Za příčinu celulitidy se považuje hromadění toxinů v tukové tkáni, které vyvolávají mírné, ale chronické záněty.
A okurka je téměř dokonalá potravina proti těmto vlivům – obsahuje množství vody a látek, které podporují detoxikaci a vyplavování toxinů z těla.
Navíc má i protizánětlivé vlastnosti, čímž napomáhá zmírňování a odstraňování zánětů.
Podle více výzkumů dokáže dokonce předcházet i vzniku ledvinových kamenů.
Zpracovala: Vylectese.cz
Upozornění: Tento příspěvek v žádném případě nenahrazuje konzultaci ani vyšetření lékařem ve zdravotnickém zařízení. Příspěvky mohou vyjadřovat názory, které se nemusí shodovat s názory redakce.
Dobrý den.
Četl jsem ve vašem příspěvku, který pravidelně odebírám, o článku, kde jsou definovány akupresurní body proti bolesti dolní části zad, žlučníku a nohou. Sdělte mi prosím datum příspěvku s tímto tématem.
Děkuji.
článek najdete tak, že si v Google zadáte slova: “akupresura záda site:vylectese.cz”